Talvilomalla löysin Haaparannalta ICA:sta ihania pieniä silikonisia leivosmuotteja. Niistä lähti idea tehdä gluteeniton ja suklainen leivos naistenpäivän kunniaksi. Näistä tuli tosin niin hyviä, että ne syötiin hetkessä kaikki eikä naistenpäiväksi jäänyt yhtään…

n. 10 pientä leivosta vuoan koosta riippuen

1,5 dl luomukermaa
1 dl kookospalmusokeria
0,75 dl raakakaakojauhetta tai sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/4 tl Bourbon vaniljajauhetta
1/4 tl Kalaharin suolaa

75 g luomuvoita
0,75 dl kookospalmusokeria
1 luomumuna
2 dl mantelijauhoja
1 dl rouhittua pellavaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Psylliumjauhetta
1 luomu appelsiini, josta raastetaan kuori ja puristetaan mehu (1 rkl)
(Huom! Jos laitat kuorta, niin käytä ehdottomasti luomuhedelmää.)

1. Mittaa kerma, sokeri, kaakao, vanilja ja suola kattilaan ja kuumenna hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä.
2. Raasta pestyn appelsiinin kuori (vain pinnasta, ei valkoista osaa) ja puserra mehu.
3.Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna.
4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää taikinaan myös appelsiinin raastettu kuori ja 1 rkl mehua.
5. Anna taikinan turvota n. 10 min.
6. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja annostele taikinaa pieniin vuokiin (muffinssivuoatkin käyvät).
7. Paista n. 20 minuuttia.
8. Voit koristella jäähtyneenä sulatetulla tummalla suklaalla ja raastetulla appelsiinin kuorella.