Amarantti on erittäin ravinnerikas gluteeniton vatsaystävällinen siemenkasvi, jonka alkuperä ulottuu muinaisten asteekkien kulttuuriin. Se sisältää kalsiumia, kaliumia, sinkkiä, foolihappoa, rautaa ja kuitua aminohappojen lisäksi. Amarantti maistuu pähkinäiselle ja se sopii hyvin gluteenittomaan leivontaan. Tilasin tässä reseptissä käyttämiäni luomu amaranttihiutaleita FitnessFirst-verkkokaupasta.
hiutaleetkuva
2 rkl luomu kookosöljyä
1 dl luomu kookossokeria
2 luomu munaa
1 dl amaranttihiutaleita
0,5 dl luomu kookosjauhoja
1/4 tl luomu vaniljajauhetta
1 tl psylliumia
ripaus suolaa

1. Hiero pehmeä kookosöljy ja sokeri tahnaksi ja lisää munat sekoittaen.
2. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
3. Painele taikinasta nokareita pellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Voit koristella jäähtyneet keksit kookosmannalla (sulata ja levitä kekseille) ja kookoshiutaleilla.